dimecres, 9 d’abril del 2014

Risotto de carbassó i bacó


Sempre hi ha hagut la sensació que fer un risotto és una cosa molt complicada que només saben fer els millors xefs de tot el planeta. Però la realitat és ben diferent: aquesta recepta és a l’abast de tothom i quan la presentes, els comensals es queden bocabadats. A mi m’agrada molt provar d’afegir ingredients diferents al risotto, i aquesta vegada vaig fer una combinació diferent amb els diferents aliments que tenia per casa. Una de les millors maneres de fer uns plats nous i diferents són les ganes de remenar entre els armaris i la nevera per veure el que hi trobem. En aquesta ocasió vaig trobar un carbassó, un paquet de bacó fumat, mig pebrot vermell, unes avellanes i unes taronges. Amb tot això sem va acudir fer un risotto i la veritat és que el resultat va quedar de primera.

Ingredients per 4 persones:
-250 grams d’arròs
-174 grams de bacó fumat tallat a tires o daus
-Un carbassó petit
-Una ceba
-Un got de suc de taronja (aprox. 3-4 taronges)
-Mig pebrot vermell
-50 grams d’avellanes picades
-1 litre de brou de pollastre
-Un gra d’all
-Oli
-Sal i pebre
-Margarina o mantega
-Formatge parmesà en pols

1. Comencem amb pelant i tallant a dauets el carbassó, la ceba i el pebrot. Tallem el gra d’all a làmines més o menys gruixudes. Els daus del carbassó han de ser una mica més grossos que els del pebrot, perquè un cop cuits es desfan.

2.  Un cop els tenim apunt posem una paella al foc amb oli d’oliva i un gra d’all tallat a làmines gruixudes. Aquest només es perquè agafi gust l’oli; un cop estigui cuit el retirarem del foc. Si volem, el podem deixar, però donarà un gust fort al risotto.

3. Hi afegim la ceba per tal que es dauri. Un cop aquesta està daurada, afegim el carbassó. Un cop agafi color, hi afegim el pebrot i seguidament el bacó. Ho anem saltejant fins que quedi ven cuit i rosset.

4. Mentrestant aprofitem per a fer el suc de taronja i preparem tot l’arròs. El meu consell és que agafem una tassa de cafè i la omplim d’arròs tants cops com comensals hi hagin, i per últim n’afegim una de més perquè es pugui repetir una mica.

5. Quan tot està daurat afegim l’arròs a la paella; quan li haguem donat unes quantes voltes, tirem el suc de taronja perquè n’agafi el gust.

6. Quan s’estigui apunt d’enganxar l’arròs a la paella, procedim a posar el brou de pollastre i quan bulli calculem els minuts que ens indiqui el fabricant de l’arròs. El que sí que s’ha d’anar fent és anar remenant l’arròs i afegint brou si aquest s’ha reduït tot i l’arròs encara no s’ha acabat de coure.

7. Un cop l’arròs estigui cuit retirem la paella del foc i afegim mantega o margarina a l’arròs i anem barrejant perquè es vagi fent el que es diu “mantecada”. Un cop hem fet això hi tirem parmesà i tornem a remenar. Aquest és el moment d’afegir les avellanes perquè i donin un toc diferent –jo les trituro perquè així es nota el gust però no les trobem-.

8. Ja podem servir el risotto, i si volem podem tirar-hi una mica més de parmesà per sobre.

Ja veieu que és una recepta fàcil i sense cap tipus de complicació. El temps d’elaboració és llarg però el resultat és molt i molt satisfactori. Espero que proveu de fer la recepta i ja sabeu que si teniu algun dubte o comentari podeu deixar-lo al final de la publicació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada