dissabte, 19 d’abril del 2014

Pastís de poma


Sempre que conviden la família a algun dinar o sopar, sóc l'encarregada de portar les postres. No em queixo pas, sinó que estic encantada de provar cosetes noves. Però aquesta vegada la meva mare em va demanar que fes unes postres que li encanten: pastís de poma

Ingredients:
-3 pomes (se li poden posar més, però aquestes són les mínimes)
-4 ous
-200 grams de sucre
-200 grams de mantega i una cullerada pel motlle
-200 grams de farina
-Una cullerada de llevat
-Un polsim de sal
-Melmelada de préssec o albercoc

1. Barrejar els ous, el sucre i la mantega fins a obtenir una massa homogènia. Quan estigui ben incorporat, se li afegeix la farina tamisada amb el llevat. Es poden muntar les clares, però jo no acostumo a fer-ho amb aquest pastís i queda força bé; per fer-ho, només s'han de separar els rovells de les clares i batre-les amb el sucre fins obtenir una massa blanca homogènia. Per tal de saber si estan ben muntades, hem de poder girar el bol sense que caigui la massa.

2. Mentre això es va barrejant, pelem les pomes i les tallem en fines làmines. Ho fem ara per evitar que es rovellin.

3. Afegim una tercera part de la massa en un bol ben untat de mantega i farina. Hi col·loquem una poma (o una i mitja, depèn de com ho veiem) ben posada. 

4. Afegim la resta de la massa i la expandim bé. Col·loquem la resta de les pomes sobre.

5. Afegim el pastís el forn, pre-escalfat a 180ºC durant 50 minuts; anem controlant el pastís. Quan estigui llest, el deixem refredar.

6. Un cop fred, expandim la melmelada per sobre. Si veiem que costa d'estendre, l'escalfem una mica. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada