Sempre que
conviden la família a algun dinar o sopar, sóc l'encarregada de portar les
postres. No em queixo pas, sinó que estic encantada de provar cosetes noves.
Però aquesta vegada la meva mare em va demanar que fes unes postres que li
encanten: pastís de poma.
Ingredients:
-3 pomes (se
li poden posar més, però aquestes són les mínimes)
-4 ous
-200 grams de
sucre
-200 grams de
mantega i una cullerada pel motlle
-200 grams de
farina
-Una cullerada
de llevat
-Un polsim de
sal
-Melmelada de
préssec o albercoc
1. Barrejar
els ous, el sucre i la mantega fins a obtenir una massa homogènia. Quan estigui
ben incorporat, se li afegeix la farina tamisada amb el llevat. Es poden muntar
les clares, però jo no acostumo a fer-ho amb aquest pastís i queda força bé;
per fer-ho, només s'han de separar els rovells de les clares i batre-les amb el
sucre fins obtenir una massa blanca homogènia. Per tal de saber si estan ben muntades,
hem de poder girar el bol sense que caigui la massa.
2. Mentre
això es va barrejant, pelem les pomes i les tallem en fines làmines. Ho fem ara
per evitar que es rovellin.
3. Afegim una
tercera part de la massa en un bol ben untat de mantega i farina. Hi col·loquem
una poma (o una i mitja, depèn de com ho veiem) ben posada.
4. Afegim la
resta de la massa i la expandim bé. Col·loquem la resta de les pomes sobre.
5. Afegim el
pastís el forn, pre-escalfat a 180ºC durant 50 minuts; anem controlant el
pastís. Quan estigui llest, el deixem refredar.
6. Un cop fred,
expandim la melmelada per sobre. Si veiem que costa d'estendre, l'escalfem una
mica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada