dilluns, 21 d’abril del 2014

Mona de Pasqua


Com a bon dilluns de Pasqua a casa hem celebrat la Mona. L’any passat ja en volia fer una però no vaig tenir temps  per preparar-ho tot, així que aquest any m’he proposat fer-la i el resultat ha estat excel·lent.  

Per sortir de la tradició de les mones de tota la vida, he optat per una mona diferent però al cap i a la fi amb la mateixa base que les de sempre: el pa de pessic tradicional. La diferència amb la resta es que la cobertura és de mascarpone i l’interior està farcit de melmelada d’aranyons. No sóc fan de la xocolata, però he optat per a posar un toc de xocolata sense que en sigui l’estrella, així que he anat a comprar un ou Kinder i he fet una sanefa amb xocolata negra al voltant de la mona.

Ingredients pel pa de pessic:
-6 ous
-210 grams de sucre
-2 cullerades soperes d’aigua calenta
-130 grams de farina
-1 sobre de llevat
-80 de farina de Maizena
-Un polsim de sal

1. Es comencen muntant les clares a punt de neu i un cop estiguin muntades hi afegim 80 grams de sucre i el polsim de sal. Les reservem.

2. Batem els rovells amb la resta del sucre fins que s’integri. A continuació afegim les clares, la farina i el llevat tamisats als rovells. Ho remenem tot fins que la massa sigui homogènia i ho posem al motlle. El posem al forn durant  30 minuts a 150 graus.

Ingredients per al mascarpone:
-200 grams de nata per a muntar
-4 cullerades soperes de sucre llustre
-125 grams de formatge cremós (tipus Philadelphia)
-1 iogurt grec ensucrat

3. Per començar posem el bol on muntarem la nata al congelador fins que estigui ben fred, ja que ajudarà al procés de muntar la nata.

4. Una hora després (més o menys, fins que el veiem suficientment fred), muntem la nata amb unes varilles elèctriques. Un cop aquesta estigui ben muntada hi afegim la resta d’ingredients.

5. Acabem de remenar fins que quedi homogeni i ho tornem a guardar tot a la nevera tapat amb paper transparent.

6. Un cop el pa de pessic s’hagi refredat del tot el partim per la meitat i el farcim amb 200 grams de melmelada d’aranyons (jo he utilitzat aquesta, però es pot fer servir la que més us agradi). Un cop estigui farcit posem el mascarpone per sobre el pa de pessic fins que quedi tot cobert.


7. Pe fer la sanefa de xocolata negra (que és una decoració opcional) agafem 50 grams de xocolata negra i la fonem al bany maria. Un cop aquesta estigui fosa la posem a una màniga pastissera i amb un paper de forn tallat a la mateixa mida que la circumferència del pastís fem una sanefa al nostre gust. Un cop estigui feta la posem al voltant d’aquest i anem fent pressió amb els dits per tal que la xocolata quedi agafada al mascarpone i la posem un altre cop a la nevera (jo he fet la sanefa el doble d’alta del pastís perquè això visualment queda més bonic).



Ja veieu doncs que aquesta mona és original i si la proveu, veureu que és deliciosa. Tot i que l’elaboració és llarga s’obté un molt bon resultat i també la podem menjar per a diverses ocasions, inclús un aniversari! Bon profit a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada