dilluns, 14 d’abril del 2014

Macarrons amb pernil i panses


La pasta és un aliment bàsic a la nostra dieta, i no hi ha una pasta més tradicional per nosaltres que els macarrons. Des de petits ens hem menjat macarrons amb carn picada i salsa de tomàquet i s’ha convertit en un plat imprescindible en tots els restaurants. Sempre que pensem en macarrons els pensem d’aquesta forma, i quan estem a casa només pensem en tenir tomàquet fregit i carn picada. Doncs bé, jo us presento una manera diferent de fer aquests macarrons tan apreciats per a tots nosaltres i amb un resultat d’allò més bo. Canviem els macarrons a la bolonyesa per macarrons amb pernil i panses.

Ingredients (per a 4 persones):
-       - 250 g de macarrons
-       - Un pot de salsa de tomàquet fregit
-       - 120 g de pernil salat
-       - Un grapat de panses sense pinyol
-       - Sal, pebre i oli
-       -Espècies: orenga i alfàbrega

1. Es comença per a bullir la pasta segons les indicacions del fabricant. Mentrestant la pasta es va bullint anem tallant el pernil salat en trossos (o també el podem comprar a daus) o tires. Si fem nosaltres mateixos la salsa, aniria bé anar fent-la. Un cop bullits només toca escórrer la pasta i posar-li un raig d’oli al mateix escorredor (perquè així evitem que la pasta s’enganxi).

2. Seguidament ja podem preparar una paella amb un raig d’oli i comencem a fregir el pernil salat. El saltegem i un cop estigui fregit, hi afegim el tomàquet i els macarrons. Afegim les espècies desitjades i els anem remenant per tal de barrejar-ho. Finalment afegim les panses durant els últims minuts al foc. Barregem per cohesionar-ho tot i ho retirem del foc. Només queda emplatar-ho.

El truc de posar oli a la pasta un cop bullida va molt bé sobretot quan bullim la pasta i tardem unes hores en fer-la amb la resta d’aliments perquè així evitem que quedi feta una massa.

També és important no tirar sal a la paella amb la salsa, ja que el pernil salat ja donarà el toc que nosaltres no posem.

Penseu que els ingredients que jo he triat són els que tenia a casa, però sempre es poden agafar tot tipus d’aliments per a fer diferents combinacions de gustos i colors que ens alegren el paladar i la vista. Només es qüestió de buscar bé entre els armaris, la despensa i la nevera.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada