divendres, 4 d’abril del 2014

Banda de fruites



Qualsevol ocasió és especial per preparar unes bones postres. Una opció sana i refrescant és una banda de fruites. A la meva tieta no li agrada la xocolata, i quan ens conviden a dinar o a sopar a casa seu sempre busco unes postres sense xocolata per sorprendre-la. Les últimes postres que vaig portar a casa seu van ser la banda de fruites.  

Són unes postres que tenen una molt bona presentació, i a la vegada és molt fàcil la seva elaboració, ja que està plena de trucs per tal de fer-ho apte per a tothom. No cal ser un xef ni un aficionat a la cuina per quedar bé quan ens conviden a casa d’algú. Només cal posar-hi ganes i voluntat per a crear unes postres de primera i ben fàcils de fer.

Ingredients per a 4-6 persones:
-1 massa de pasta de full
-6 pots de natilles
-1 kiwi
-Unes quantes maduixes
-1 plàtan
-Gelatina neutra o melmelada d’albercoc
-Un pot de cigrons. S’utilitza per tal que la massa de full no pugi i alhora es cogui. Sempre va bé tenir un pot de cigrons crus per tal d’usar-los en la rebosteria.

1. És comença per partir la massa de pasta de full per la meitat per tal d’obtenir dues bandes diferents, tot i que també es pot fer una sola banda de full.

2. Un cop esta partida aquesta massa, amb una forquilla es punxa del centre cap a les puntes deixant un marc d’un centímetre i mig per tal que aquesta part pugi quan la posem al forn.

3. Seguidament, es prepara una safata de forn amb paper de forn o vegetal a sobre, i es col·loca la massa amb cigrons crus per sobre el que prèviament s’ha punxat amb la forquilla sense deixar espais buits. A continuació, seguint les instruccions del fabricant de la massa, es posa al forn.

4. Mentre la massa està al forn, pelem i tallem les fruites: el plàtan a rodanxes, el kiwi a rodanxes i per la meitat, i les maduixes per la meitat també.

5. Un cop la massa estigui cuita, es retiren els cigrons de sobre i s’unta tota la banda amb una bona capa de natilles. Es va col·locant per tires o columnes les fruites, fins quedi tot ple. Per tal de donar brillantor a aquestes postres, es pot usar gelatina neutra o melmelada d’albercoc. Jo prefereixo aquesta ultima opció, ja que dóna un gust molt agradable a les postres.

6. Un cop fet, es reserva a la nevera per tal que es refredi, i només queda servir-ho.

Jo he triat aquestes tres fruites perquè m’agrada la seva combinació, però no cal dir que això és al gust de cadascú. Una fruita que també recomano molt és el mango, tant pel seu gust exòtic i poc freqüent a les postres tradicionals com pel combinat cromàtic que se li pot donar.

Fent referència a les natilles, són fetes a base de crema pastissera. Cada fabricant hi posa el seu toc personal. Jo uso les que venen en el supermercat per tal de guanyar temps, però també recomano, si no teniu pressa, fer la crema vosaltres mateixos –si la feu, quedarà boníssima amb un toc de llimona; més endavant compartiré aquesta recepta-. Recomano que les natilles, ja comprades o fetes per vosaltres mateixos, no siguin gaire líquides, per tal que la fruita s’hi agafi millor.

Jo no sóc gaire fan de la xocolata, però, si us agrada, és una bona idea decorar les bandes de fruita amb xocolata per sobre. Tal i com vaig explicar en la recepta de les galetes d’avellana, desfeu la xocolata al microones amb unes gotes d’aigua i, amb una màniga pastissera, decoreu. No rebutjo desfer la xocolata al bany maria, però sempre és més ràpid l’ús del microones. Les decoracions, no cal dir, són múltiples: es pot escriure, dibuixar o bé recobrir-ho tot o parcialment.


Espero que intenteu fer aquesta recepta i que no tingueu por d’experimentar amb les fruites que més us agradin. Si teniu algun dubte o suggeriment, ja sabeu, un comentari!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada