dilluns, 23 de juny del 2014

Pa de pessic amb llimona i canyella



Bon dia a tots!

Ara que s'acosta la calor, ve de gust menjar coses ben fresquetes, i no hi ha aliment més fresc que la llimona. Per això em vaig decantar per usar aquest cítric quan em van demanar un pastís per berenar. Així doncs, vaig fer un pa de pessic amb llimona i canyella.

Ingredients:
-175 grams de farina
-Mig sobre de llevat
-150 grams de mantega
-150 grams de sucre
-3 ous
-125 ml de llet
-3-4 llimones
-15-20 grams de canyella
-Un polsim de sal

1. Primerament, barregem el sucre amb la mantega. És important que aquesta hagi passat una estona fora de la nevera per tal que sigui més fàcil de barrejar. Si veiem que costa, una recomanació és tallar-la a daus i afegir-la poc a poc fins que quedi blanquinosa, com el que es coneix com mantega pomada. 

2. Afegim la llet a la barreja.

3. Afegim els ous un a un, esperant que es s'integrin. 

4. A continuació, afegim la barreja del llevat, la farina, la sal i la canyella. 

5. Mentre esperem que s'integri tot, anem ratllant les llimones per aprofitar-ne la pell i després les exprimim. Ho afegim a la barreja.

6. Ho coloquem tot al motlle, prèviament untat amb mantega i farina. Ho posem al forn, precalentat a 150ºC, durant 40 minuts -o bé fins que el punxó surti ben net!-. 

Com observeu, és una recepta ben fàcil i fresca. Si preferim un altre gust, podem canviar la canyella per la vainilla, o la llimona per la taronja. Proveu-ho! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada