dimecres, 11 de juny del 2014

Timbal de salmó i guacamole amb meló i cous-cous


El guacamole és un producte que es fa malbé molt ràpid. I quan l'altre dia vaig fer guacamole per dinar, alhora de sopar encara en tenia i vaig aprofitar per fer una recepta que fa temps que ja volia fer. Un timbal de guacamole amb salmó fumat acompanyat de cous cous i un tall de meló. Aquest és un plat ideal de cara a l'estiu, ja que és refrescant i molt saludable.
A banda d'aquest plat, un dels trucs que avui us vull proposar és com fer un motlle rodó per emplatar reciclat; i que els plats quedin molt més ben presentats i facin que tinguin més bona pinta.

Ingredients per a 2 persones:

-100 grams de cous cous
-Un tall de meló
-300 grams de salmó fumat
-Guacamole 
-Panses i/o altres fruits secs
-Sal i margarina

1. Sinó tenim guacamole fet, podem fer la recepta (aquí teniu la que fa dies us vaig proposar): http://www.elsfogonsdevic.blogspot.com.es/2014/05/nachos-amb-guacamole.html

2. Un cop tinguem el guacamole fet, agafem 100 grams de salmó fumat i els tallem a daus i l'afegim a aquest. Seguidament preparem el cous cous segons les indicacions del fabricant i mentre ho tenim al foc anem tallant el meló.

3. Per tal de fer el motlle rodó reciclat i poder emplatar agafem una ampolla d'aigua d'1,5 litres i en tallem la part més ample amb unes tisores fins que ens quedi un cilindre d'uns 10 o 15 centímetres.


4. Un cop el cous cous està cuit amb una forquilla hi afegim una mica de margarina i anem barrejant perquè no es quedi fet una bola i sigui més gustós. Un cop aquesta estigui integrada hi podem afegir panses i/o altres fruits secs i fins i tot si volem una mica de sucre per fer-lo dolç.

5. Omplim el motlle que hem fent capes de salmó fumat i farcint-les amb guacamole com si fos una lassanya i un cop tinguem el timbal muntat pressionem amb una forquilla per tal que quedi premsat quan retirem el motlle. Abans de retirar-lo recomano que ho deixem 10 minuts a la nevera perquès es refredi.

6. Un cop haguem retirat el motlle, acompanyem el timbal amb un tall de meló i una mica de cous cous.

Espero que us agradi aquesta idea i que la tasteu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada