dilluns, 26 de maig del 2014

Quinoa amb verdures


Fa dies us vaig publicar una recepta on l'ingredient estrella són els fideus d'arròs. Doncs bé, ara us presento la quinoa. Aquest producte, igual que els fideus, forma part de la dieta habitual d'altres zones del planeta, en aquest cas Amèrica del sud. És una llegum molt típica a aquella zona, i ara la podem trobar a molts supermercats. A diferència dels fideus d'arròs que estan a l'abast de totes les butxaques, la quinoa és més cara i per això no és tant coneguda, però de tant en tant ja va bé provar coses noves. 
Aquesta llegum aporta moltes proteïnes i fibra. A més a més, és un producte apte per a celíacs, ja que no porta gluten. Se la pot acompanyar de tot tipus d'aliments, però jo he optat per les verdures i una mica de formatge. 

Ingredients per a dues persones:

-200 grams de quinoa
-Un grapat de panses
-Un pebrot vermell
-Dues pastanagues
-Un carbassó
-Un bròquil
-Una mica de formatge ratllat o a daus al nostre gust
-Sal, oli i pebre

1. Comencem bullint la quinoa segons les indiacions del fabricant, i seguidament tallem a dauets petits mig pebrot vermell, les dues pastanagues i  mig carbassó; el bròquil el tallem una mica més gros.

2. Mentre la quinoa s'acaba de coure, posem a saltejar les verdures en una paella i les salpebrem.

3. Un cop la quinoa estigui apunt l'afegim a la resta d'ingredients i deixem que agafi el gust de les verdures i anem remenant. 

4. Per donar-li l'últim toc hi afegim un grapat de panses i un altre de formatge i ho retirem del foc. És important tirar el formatge en aquest moment, ja que la quinoa estarà calenta i farà que el formatge es desfaci.


Espero que us agradi i us animeu a provar aquest aliment que, per alguns, és completament nou!

1 comentari: