dilluns, 19 de maig del 2014

Cremós de xocolata



Els diumenges sempre són dies avorrits i una bona manera de fer-ne un dia profitós és posar-se a la cuina i provar coses noves. Fa uns quants diumenges vaig trobar per casa molta xocolata per a fer postres. A la Marta li agrada molt la xocolata així que vaig pensar en fer-li una sorpresa. Em vaig posar a buscar receptes per treure’m de sobre aquest excedent de xocolata i per fer algunes postres ràpides, fàcils i a la vegada que fossin de bon veure.

Al cap de moltes receptes delicioses en vaig trobar una ideal: un cremós de xocolata. La recepta no pot ser més simple, i el resultat és abundant i molt satisfactori.

Ingredients per a set tasses:
-600 grams de xocolata negra per desfer
-600 ml de llet sencera
-300 grams de mantega

Si utilitzeu llet semidesnatada o desnatada, cal afegir 3 culleretes de sucre.

-Primer es posa la llet al foc per tal que bulli. Mentrestant, cal tallar la xocolata en trossos petits. 
-Un cop arranqui el bull, apaguem el foc i anem afegint la xocolata mentre barregem. 
-Una vegada afegida i sense parar de remenar, hi afegim la mantega poc a poc. Si heu usat llet desnatada, afegim ara el sucre. 
-Ho barregem bé fins que quedi tot ben integrat, i llavors ho posem a les tasses o copes i es deixa refrigerar a la nevera unes 2 horetes, fins que adquireixi la textura cremosa que busquem.

Si heu de prendre aquestes postres després d’un dinar copiós, recomano que utilitzeu tasses més petites, ja que, malgrat sigui lleuger, pot arribar a atipar. Si, en canvi, ho mengeu després d’un dinar lleugeret o per berenar, podeu omplir bé les tasses. 

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada