Els diumenges
sempre són dies avorrits i una bona manera de fer-ne un dia profitós és
posar-se a la cuina i provar coses noves. Fa uns quants diumenges vaig trobar
per casa molta xocolata per a fer postres. A la Marta li agrada molt la
xocolata així que vaig pensar en fer-li una sorpresa. Em vaig posar a buscar
receptes per treure’m de sobre aquest excedent de xocolata i per fer algunes
postres ràpides, fàcils i a la vegada que fossin de bon veure.
Al cap de moltes
receptes delicioses en vaig trobar una ideal: un cremós de xocolata. La recepta
no pot ser més simple, i el resultat és abundant i molt satisfactori.
Ingredients per a
set tasses:
-600 grams de
xocolata negra per desfer
-600 ml de llet
sencera
-300 grams de
mantega
Si utilitzeu llet
semidesnatada o desnatada, cal afegir 3 culleretes de sucre.
-Primer es posa la
llet al foc per tal que bulli. Mentrestant, cal tallar la xocolata en trossos
petits.
-Un cop arranqui el bull, apaguem el foc i anem afegint la xocolata
mentre barregem.
-Una vegada afegida i sense parar de remenar, hi afegim la
mantega poc a poc. Si heu usat llet desnatada, afegim ara el sucre.
-Ho barregem
bé fins que quedi tot ben integrat, i llavors ho posem a les tasses o copes i
es deixa refrigerar a la nevera unes 2 horetes, fins que adquireixi la textura
cremosa que busquem.
Si heu de prendre
aquestes postres després d’un dinar copiós, recomano que utilitzeu tasses més
petites, ja que, malgrat sigui lleuger, pot arribar a atipar. Si, en canvi, ho
mengeu després d’un dinar lleugeret o per berenar, podeu omplir bé les tasses.
Bon profit!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada