dimarts, 29 de juliol del 2014

Lioneses de salmó i Philadelphia


Les lioneses o profiteroles són considerades un postres, però en aquest cas jo sempre opto per a fer-les per un aperitiu els dies que la família es reuneix ja que els hi agrada molt. Sempre les faig de salmó fumat i formatge cremós, però aquesta última vegada (tot i que no hi ha la fotografia) les vaig fer de formatge Brie, melmelada de tomàquet i ceba cruixent, les quals també van donar molt bon resultat.
Així doncs us deixo amb aquesta recepta que tant la podeu fer servir per a dolç o salat!







Ingredients:
- 100 grams de mantega o margarina
- 250 grams d'aigua
- 150 grams de farina
- 2 cullerades soperes de sucre
- 3 ous sencers 
- un polsim de sal
- 100 grams de salmó fumat
- Julivert
- 250 grams de formatge cremós

1. Comencem posant l'aigua. la mantega, el sucre i la sal a un pot i l'escalfem fins que arribi a bullir. Mentrestant tamisem la farina i la reservem. Escalfem el foc a 200 graus.

2. Un cop la barreja hagi bullit la retirem del foc, i seguidament hi afegim la farina i remenem fins que la massa no s'enganxi al pot.

3. Anem tirant els ous d'un en un, fins que quedin ben integrats.

4. Posem la massa a una màniga pastissera i anem fent lioneses sobre una plata de forn forrada amb paper vegetal.

5. Posem les lioneses al forn durant 10 minuts, i quan estiguin fetes les deixem refredar.

6. Mentrestant les lioneses es refreden barregem a un bol 100 grams de salmó fumat i un pot de formatge cremós.

7. Quan tinguem les lioneses fredes les partim per la meitat i afegim julivert tallat molt petit a la massa de formatge i salmó. 

8. Acabem de barrejar aquesta massa, i just abans de servir les lioneses les farcim perquè la massa no s'humitegi. 

Espero que us animeu a fer aquesta recepta!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada