Ingredients per a 4 persones:
- 3 alvocats
- 200 grams de brou vegetal
- 2 iogurts grecs
- 1/4 de ceba tendre tallada molt petita
- El suc de mitja llima
- 2 tomàquets pelats, tallats a daus i sense llavors
- Sal, pebre i oli
- Oli de gira-sol
- Mel
- Canyella
- La pela d'una llimona
- Julivert
- Sal gorda
1. El dia anterior posem a un bol l'oli de gira-sol, 4 cullerades de mel i una branca de canyella 5 minuts al microones. Quan aquest temps hagi passat remenem aquest oli i del deixem refredar per colar-lo de les pells de llimona i la canyella.
2. Mentrestant preparem el tomàquet, i quan estigui fred l'afegim a aquest oli sense la pell de llimona i la branca de canyella.
3. Unes hores abans de servir la crema freda pelem els alvocats i reservem el pinyol d'aquests per més endavant. Seguidament els tallem a daus i els posem a un bol amb els iogurts, el caldo i el suc de la llima.
4. A continuació comencem a triturar-ho tot fins que quedi una crema i posem els pinyols dels alvocats (perquè aquest fruit s'oxida molt ràpidament i així ho evitem) i ho tapem amb paper film que toqui la crema perquè no es ressequi i ho reservem a la nevera.
5. Alhora de servir-ho posem la crema a una copa acompanyada d'una mica de tomàquet, un rajolí del seu oli, sal gorda,pebre i una fulla de julivert.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada