dijous, 10 de juliol del 2014

Moussaka tradicional grega

Aquest plat que avui us presento és un plat per a fer un dia especial. És apte per a cel·líacs i aporta tots els nutrients necessàris per a convertir-lo en un plat únic acompanyat d'un pica-pica al davant. La Moussaka es pot fer de moltes maneres i canviant l'ingredient principal, però jo he optat per a fer la recepta clàssica, ja que així podria tastar el sabor real. També es diu que es la mes complicada per la feina de picar la carn del xai, tot i així el resultat és tant satisfactòri que de ben segur repetireu aquesta recepta.
En el meu cas em va engrescar a fer-la la Marta, ja que és el seu plat predilecte. Tot i la feinada que vam tenir no em faria res tornar-la a fer per el bon resultat.



Ingredients:
- 1200 grams de xai
-4 albergínies
-1 pebrot vermell
-1 porro o ceba
-8 tomàquets madurs per fer sofregit
-200 grams de formatge feta
-2 iogurts grecs
-2 ous
-1 got de vi
-2 grans d’all
-Oli, sal, pebre negre, canyella, sucre i alfàbrega

1. Tallar les albergínies en rodanxes, posar-les en un plat i espolvorejar-les amb sal. Deixar-ho reposar una hora per tal que perdin el suc amarg. I tallar totes les verdures a daus.


2. Mentrestant les albergínies treuen tot el suc amarg, separar la carn de xai dels seus òssos i  picar ben fineta.



3. Secar les albergínies i posar-les a una safata amb oli d’oliva. Posar-ho al forn durant 20 minuts a 200ºC, fins que estiguin dauradetes i toves. Treure-ho del forn i baixar la potència a 180ªC.
4. A una paella, sofregir el pebrot i el porro (prèviament tallat a trossos petits). Quan ja estigui tou, afegir el xai picat, sal-pebrar i afegir canyella i alfàbrega. Anar removent. Estigui estigui la carn al punt, afegit el got de vi i esperar que s’evapori. Afegir el tomàquet sofregit (amb el sucre) i cuinar a foc lent.

5. Mentre es sofregeix tot, barrejar a un bol els iogurts, els ous i el formatge feta granulat prèviament amb les mans. Reservar a la nevera.
6. A una safata, es munta la moussaka: capa d’albergínia, capa de carn, capa d’albergínia, capa de carn, capa d’albergínia i la barreja del formatge. Es posa una hora al forn a 180ºC. 




Espero que us agradi aquesta fàntastica repecta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada