dilluns, 23 de juny del 2014

Pa de pessic amb llimona i canyella



Bon dia a tots!

Ara que s'acosta la calor, ve de gust menjar coses ben fresquetes, i no hi ha aliment més fresc que la llimona. Per això em vaig decantar per usar aquest cítric quan em van demanar un pastís per berenar. Així doncs, vaig fer un pa de pessic amb llimona i canyella.

Ingredients:
-175 grams de farina
-Mig sobre de llevat
-150 grams de mantega
-150 grams de sucre
-3 ous
-125 ml de llet
-3-4 llimones
-15-20 grams de canyella
-Un polsim de sal

1. Primerament, barregem el sucre amb la mantega. És important que aquesta hagi passat una estona fora de la nevera per tal que sigui més fàcil de barrejar. Si veiem que costa, una recomanació és tallar-la a daus i afegir-la poc a poc fins que quedi blanquinosa, com el que es coneix com mantega pomada. 

2. Afegim la llet a la barreja.

3. Afegim els ous un a un, esperant que es s'integrin. 

4. A continuació, afegim la barreja del llevat, la farina, la sal i la canyella. 

5. Mentre esperem que s'integri tot, anem ratllant les llimones per aprofitar-ne la pell i després les exprimim. Ho afegim a la barreja.

6. Ho coloquem tot al motlle, prèviament untat amb mantega i farina. Ho posem al forn, precalentat a 150ºC, durant 40 minuts -o bé fins que el punxó surti ben net!-. 

Com observeu, és una recepta ben fàcil i fresca. Si preferim un altre gust, podem canviar la canyella per la vainilla, o la llimona per la taronja. Proveu-ho! 

dimecres, 18 de juny del 2014

Pastís de formatge


El pastís de formatge és molt corrent entre les nostres postres, en trobem de tot tipus, i fins i tot els restaurants n'ofereixen de xocolata. En aquest cas, jo us presento una recepta molt fàcil de fer, i que possiblement us treurà de molts embolics si no sabeu que fer. 
En aquesta ocasió també vaig aprofitar per a fer un coulis de maduixes, així que de passada us ensenyo aquesta recepta. 

Ingredients:
- 4 ous
- 3 iogurts naturals
- 250 grams de formatge cremós
- 8 cullerades soperes de sucre
- 4 cullerades soperes de maizena

1. Escalfem el forn a 180º.
2. Posem tots els ingredients amb un bol i els barregem fins que no quedi cap grumoll.
3. Agafem un motlle i l'untem amb mantega i una mica de farina, seguidament el posem sobre la safata del forn.
4. Aboquem la barreja del bol al motlle i el posem al forn durant 40 minuts a 180º.

Jo us recomano posar un temporitzador per a 30 minuts, i així el podem revisar per si esta apunt o no. 

Ingredients per al coulis de maduixes:
- 500 grams de maduixes
- El suc de mitja llimona
- 75 grams de sucre

1. Comencem rentant i tallant les maduixes.
2. Posem el sucre, les maduixes i el suc de llimona a un pot i el posem al foc baix.
3. Un  cop s'hagi desfet el sucre, i tot es comenci a tornar melmelada ho retirem i ho deixem refredar.
4. Ja només ens quedarà decorar el pastís de formatge.


Justament ahir vam celebrar l'aniversari del pare, així que vaig aprofitar la ocasió per a fer aquest pastís un altre cop, i aquí en teniu el resultat d'ahir.

dimecres, 11 de juny del 2014

Timbal de salmó i guacamole amb meló i cous-cous


El guacamole és un producte que es fa malbé molt ràpid. I quan l'altre dia vaig fer guacamole per dinar, alhora de sopar encara en tenia i vaig aprofitar per fer una recepta que fa temps que ja volia fer. Un timbal de guacamole amb salmó fumat acompanyat de cous cous i un tall de meló. Aquest és un plat ideal de cara a l'estiu, ja que és refrescant i molt saludable.
A banda d'aquest plat, un dels trucs que avui us vull proposar és com fer un motlle rodó per emplatar reciclat; i que els plats quedin molt més ben presentats i facin que tinguin més bona pinta.

Ingredients per a 2 persones:

-100 grams de cous cous
-Un tall de meló
-300 grams de salmó fumat
-Guacamole 
-Panses i/o altres fruits secs
-Sal i margarina

1. Sinó tenim guacamole fet, podem fer la recepta (aquí teniu la que fa dies us vaig proposar): http://www.elsfogonsdevic.blogspot.com.es/2014/05/nachos-amb-guacamole.html

2. Un cop tinguem el guacamole fet, agafem 100 grams de salmó fumat i els tallem a daus i l'afegim a aquest. Seguidament preparem el cous cous segons les indicacions del fabricant i mentre ho tenim al foc anem tallant el meló.

3. Per tal de fer el motlle rodó reciclat i poder emplatar agafem una ampolla d'aigua d'1,5 litres i en tallem la part més ample amb unes tisores fins que ens quedi un cilindre d'uns 10 o 15 centímetres.


4. Un cop el cous cous està cuit amb una forquilla hi afegim una mica de margarina i anem barrejant perquè no es quedi fet una bola i sigui més gustós. Un cop aquesta estigui integrada hi podem afegir panses i/o altres fruits secs i fins i tot si volem una mica de sucre per fer-lo dolç.

5. Omplim el motlle que hem fent capes de salmó fumat i farcint-les amb guacamole com si fos una lassanya i un cop tinguem el timbal muntat pressionem amb una forquilla per tal que quedi premsat quan retirem el motlle. Abans de retirar-lo recomano que ho deixem 10 minuts a la nevera perquès es refredi.

6. Un cop haguem retirat el motlle, acompanyem el timbal amb un tall de meló i una mica de cous cous.

Espero que us agradi aquesta idea i que la tasteu!

dilluns, 2 de juny del 2014

Fideus d'arròs al pesto amb salmó i tonyina



Aquesta recepta que avui us presento la faig en ocasions especials: fideus d'arròs al pesto amb salmó i tonyina. Els fideus d'arròs me'ls va ensenyar la Paula, una amiga, un dia que em va convidar a dinar a casa seva, així que per sorprendre la Marta vaig decidir fer-la amb unes petites modificacions al seu gust.  Aquests formen part d'una colla de productes, procedents del sud-est asiàtic, que fa temps que tenim a l'abast però que tot i això no els hem acabat d'introduir a la nostra dieta habitual. Hi ha molta gent que ni els ha arribat a tastar, una d'aquestes persones era la Marta, que ni els coneixia. Ara doncs, com ella, teniu l'oportunitat de fer una recepta fàcil i tastar aquests deliciosos fideus.

Ingredients per a 4 persones:

-200 grams de Salmó
-200 grams de tonyina
-1 pot de salsa pesto
-500 grams de fideus d'arròs
-oli, sal i pebre


1. Comencem bullint els fideus segons les indicacions del fabricant. Mentrestant tallem a daus la tonyina i el salmó.

2. Posem els daus de la tonyina i salmó a una paella amb un raig d'oli, una mica de sal i pebre. Els anem coent mentre s'acaben de fer els fideus.

3. Un cop tenim apunt els fideus, els introduïm a la paella juntament amb el pesto i ho anem remenant tot fins que quedi tot ben agregat. Ho retirem del foc i emplatem.

Bon profit a tothom!