dilluns, 26 de maig del 2014

Quinoa amb verdures


Fa dies us vaig publicar una recepta on l'ingredient estrella són els fideus d'arròs. Doncs bé, ara us presento la quinoa. Aquest producte, igual que els fideus, forma part de la dieta habitual d'altres zones del planeta, en aquest cas Amèrica del sud. És una llegum molt típica a aquella zona, i ara la podem trobar a molts supermercats. A diferència dels fideus d'arròs que estan a l'abast de totes les butxaques, la quinoa és més cara i per això no és tant coneguda, però de tant en tant ja va bé provar coses noves. 
Aquesta llegum aporta moltes proteïnes i fibra. A més a més, és un producte apte per a celíacs, ja que no porta gluten. Se la pot acompanyar de tot tipus d'aliments, però jo he optat per les verdures i una mica de formatge. 

Ingredients per a dues persones:

-200 grams de quinoa
-Un grapat de panses
-Un pebrot vermell
-Dues pastanagues
-Un carbassó
-Un bròquil
-Una mica de formatge ratllat o a daus al nostre gust
-Sal, oli i pebre

1. Comencem bullint la quinoa segons les indiacions del fabricant, i seguidament tallem a dauets petits mig pebrot vermell, les dues pastanagues i  mig carbassó; el bròquil el tallem una mica més gros.

2. Mentre la quinoa s'acaba de coure, posem a saltejar les verdures en una paella i les salpebrem.

3. Un cop la quinoa estigui apunt l'afegim a la resta d'ingredients i deixem que agafi el gust de les verdures i anem remenant. 

4. Per donar-li l'últim toc hi afegim un grapat de panses i un altre de formatge i ho retirem del foc. És important tirar el formatge en aquest moment, ja que la quinoa estarà calenta i farà que el formatge es desfaci.


Espero que us agradi i us animeu a provar aquest aliment que, per alguns, és completament nou!

dilluns, 19 de maig del 2014

Cremós de xocolata



Els diumenges sempre són dies avorrits i una bona manera de fer-ne un dia profitós és posar-se a la cuina i provar coses noves. Fa uns quants diumenges vaig trobar per casa molta xocolata per a fer postres. A la Marta li agrada molt la xocolata així que vaig pensar en fer-li una sorpresa. Em vaig posar a buscar receptes per treure’m de sobre aquest excedent de xocolata i per fer algunes postres ràpides, fàcils i a la vegada que fossin de bon veure.

Al cap de moltes receptes delicioses en vaig trobar una ideal: un cremós de xocolata. La recepta no pot ser més simple, i el resultat és abundant i molt satisfactori.

Ingredients per a set tasses:
-600 grams de xocolata negra per desfer
-600 ml de llet sencera
-300 grams de mantega

Si utilitzeu llet semidesnatada o desnatada, cal afegir 3 culleretes de sucre.

-Primer es posa la llet al foc per tal que bulli. Mentrestant, cal tallar la xocolata en trossos petits. 
-Un cop arranqui el bull, apaguem el foc i anem afegint la xocolata mentre barregem. 
-Una vegada afegida i sense parar de remenar, hi afegim la mantega poc a poc. Si heu usat llet desnatada, afegim ara el sucre. 
-Ho barregem bé fins que quedi tot ben integrat, i llavors ho posem a les tasses o copes i es deixa refrigerar a la nevera unes 2 horetes, fins que adquireixi la textura cremosa que busquem.

Si heu de prendre aquestes postres després d’un dinar copiós, recomano que utilitzeu tasses més petites, ja que, malgrat sigui lleuger, pot arribar a atipar. Si, en canvi, ho mengeu després d’un dinar lleugeret o per berenar, podeu omplir bé les tasses. 

Bon profit!



dimarts, 13 de maig del 2014

Nachos amb guacamole



A casa ens agrada molt el guacamole, però al principi el compràvem al supermercat, però vaig buscar la recepta i un dia el vaig fer. Així que aprofitant que una amiga de la família va venir a dinar a casa vaig fer el guacamole d'aperitiu perquè ella no l'havia tastat mai. En aquell dinar també hi havia l'àvia, i fins i tot em va dir que se'n volia endur un Tupper. 

Ingredients per Guacamole:
- 1 ceba de Figueres
- 4 tomàquets pera
- 3 alvocats
- 1 llimona
- Sal, pebre i oli

1. Tallem a daus la ceba, l'alvocat i els tomàquets - aquests els pelem i els hi traiem les llavors-, i els posem a un bol rodó..

2. Un cop tinguem tots els ingredients al bol remenem amb una forquilla fent cercles i alhora també aixafem l'alvocat sense que quedi desfet del tot però si que es lligui el guacamole.

3. Ràpidament hi afegim el suc de la llimona perquè no s'oxidi l'alvocat i així quedi d'un color més verd més viu, i afegim sal, oli i pebre al nostre gust. 


Quan tinc temps també faig els nachos casolans, però en aquesta ocasió no en vaig tenir. Així que aprofitaré per fer una altra recepta amb els nachos i les tortillas i us l'ensenyaré.

dilluns, 5 de maig del 2014

Bròquil amb poma al curry


La Marta està permanentment a dieta, i a vegades costa sortir de les típiques verdures bullides o de les soses amanides. Per tal de fer-li una sorpresa i no posar-li una altra amanida davant, vaig decidir provar coses noves. Vaig obrir la nevera i vaig veure-ho clar: bròquil amb poma i ceba al curry.

Ingredients (per 4):
-1 bròquil 
-2 pomes
-1 ceba petita
-Oli
-Sal i pebre
-Curry en pols
-1 L de brou de verdures

1. Tallem la ceba a trossets petits. Poseu l'oli a la paella i quan estigui calent, afegim la ceba. Mentre es daura, esmicolem el bròquil en trossos i tallem la poma en daus.

2. Quan la ceba estigui daurada, afegim el bròquil i el saltegem una mica. Afegim la poma, tirem un altre raig d'oli, la sal, el pebre i el curry. El curry l'afegim al gust; no cal passar-se, ja que és una espècie molt aromatitzant i que dóna molt gust als plats.

3. Quan la poma estigui dorada, afegim caldo fins cobrir la paella i deixem que agafi el bull perquè s'acabi de coure el bròquil i la poma. 

4. Quan estigui consumit el brou, podem tastar si està al punt. Si ho està, només queda emplatar; si no, afegim més brou.

Semblava impossible que aquests ingredients puguin combinar, però ja veieu... és qüestió d'anar provant!