A casa meva sempre
s’ha dit que les sobres s’han d’aprofitar passi el que passi. I aquest migdia, a
casa la Marta, una bona amiga, la seva mare ha fet un dinar deliciós. Un dels
plats ha estat un aperitiu complert que tenia com a canapè principal uns
vol-au-vents plens de sofregit, ou i formatge emmental. La massa sobrant dels
vol-au-vents estava a la nevera i ningú sabia què fer-ne, així que quan hem
anat a sopar amb la Marta he decidit improvisar –cosa que a m’agrada molt- i he
fet una truita amb aquesta massa. La veritat és que el resultat ha estat molt
satisfactori, i la truita ha agradat molt.
Ingredients per a
fer la massa:
-1 pot de sofregit
de tomàquet precuinat
-Una mica de
formatge emmental ratllat
-1 ou
-Oli
-Sal
-Pebre
Es comença per
fregir el pot del sofregit de tomàquet. Un cop ja fa xup-xup hi afegim un ou i
el formatge ratllat emmental. Remenem i quan queda amb consistència ho retirem
del foc. En realitat l’ou no és per a donar-hi gust, sinó que serveix per a
donar consistència a la massa i l’ajuda a lligar.
Ingredients per a
la truita (per una persona):
-2 ous
-Sal
-Pebre
-Una mica de la
massa anterior
1. Comencem per
batre els ous i salpebrar-los. un cop estan ben batuts, hi afegim la massa del
sofregit i ens disposem a fer la truita.
2. Preparem una
paella amb l’oli i la posem al foc, quan aquest estigui calent hi tirem l’ou
batut amb el sofregit i fem la truita.
Per a fer una bona
presentació del plat, jo hi he posat una mica de formatge ratllat per sobre i
una cullerada del sofregit al costat. I també he aprofitat per ensenyar-vos els
vol-au-vents que avui han sobrat d’aquest aperitiu tan bo.
Ja veieu que és
molt fàcil aprofitar el menjar que ens sobra, i de pas també evitem
llençar-los. Tot és qüestió de provar les idees que, tot i semblar
descabellades, se’ns acudeixen a la cuina. Espero que proveu fer aquesta truita,
o que si més no aprofiteu per a fer unes truites diferents a les de sempre. Bon
profit!
Mmm, quina bona pinta! Estic esperant unes altres postres :)
ResponElimina