dijous, 27 de març del 2014

Truita de sofregit i emmental


A casa meva sempre s’ha dit que les sobres s’han d’aprofitar passi el que passi. I aquest migdia, a casa la Marta, una bona amiga, la seva mare ha fet un dinar deliciós. Un dels plats ha estat un aperitiu complert que tenia com a canapè principal uns vol-au-vents plens de sofregit, ou i formatge emmental. La massa sobrant dels vol-au-vents estava a la nevera i ningú sabia què fer-ne, així que quan hem anat a sopar amb la Marta he decidit improvisar –cosa que a m’agrada molt- i he fet una truita amb aquesta massa. La veritat és que el resultat ha estat molt satisfactori, i la truita ha agradat molt.

Ingredients per a fer la massa:
-1 pot de sofregit de tomàquet precuinat
-Una mica de formatge emmental ratllat
-1 ou
-Oli
-Sal
-Pebre

Es comença per fregir el pot del sofregit de tomàquet. Un cop ja fa xup-xup hi afegim un ou i el formatge ratllat emmental. Remenem i quan queda amb consistència ho retirem del foc. En realitat l’ou no és per a donar-hi gust, sinó que serveix per a donar consistència a la massa i l’ajuda a lligar.

Ingredients per a la truita (per una persona):
-2 ous
-Sal
-Pebre
-Una mica de la massa anterior

1. Comencem per batre els ous i salpebrar-los. un cop estan ben batuts, hi afegim la massa del sofregit i ens disposem a fer la truita.

2. Preparem una paella amb l’oli i la posem al foc, quan aquest estigui calent hi tirem l’ou batut amb el sofregit i fem la truita.

Per a fer una bona presentació del plat, jo hi he posat una mica de formatge ratllat per sobre i una cullerada del sofregit al costat. I també he aprofitat per ensenyar-vos els vol-au-vents que avui han sobrat d’aquest aperitiu tan bo.


Ja veieu que és molt fàcil aprofitar el menjar que ens sobra, i de pas també evitem llençar-los. Tot és qüestió de provar les idees que, tot i semblar descabellades, se’ns acudeixen a la cuina. Espero que proveu fer aquesta truita, o que si més no aprofiteu per a fer unes truites diferents a les de sempre. Bon profit!

1 comentari: