Hola a tots!
L’altre dia l’Òscar, un amic, ens va convidar a dinar a casa seu. Per tal de
no anar amb les mans buides (o també pot ser per aprofitar l’ocasió) vaig
posar-me a fer unes postres. El problema és que jo sóc de Vic i l’Òscar és de
Barcelona, per tant havia de fer uns postres de bon portar i que no
necessitessin refrigeració. Finalment i al cap de molta estona rumiant, em vaig
decantar per unes galetes d’avellana.
Recepta per a unes 40 galetes:
-150 g de farina
-100 g d’avellanes
torrades i picades
-100 g de mantega
-125 g de sucre
-Un toc de canella
-50 g de xocolata negra
1. Per començar a fer aquetes delicioses
galetes hem de tenir una bona estona la mantega fora de la nevera per tal que
agafi la textura pomada. Aquesta és la textura que obté la mantega quan encara
no s’ha desfet del tot i sembla formatge d’untar.
2. Un cop hem aconseguit la mantega pomada
podem introduir el sucre a la mantega i començar a barrejar per tal que
s’agregui del tot. És important tenir el forn ja a 200º.
3. Les avellanes venen a continuació: jo
particularment les compro senceres i les pico a casa abans de introduir-les a
la massa. Un cop les he introduït a la massa, abans de barrejar-les, hi
afegeix-ho la farina tamisada perquè així evito que surtin grumolls.
4. Quan tenim tots els ingredients a la massa
podem començar a barrejar amb les mans fins a aconseguir una massa sòlida, que
no s’enganxi al marbre de la cuina ni al recipient on l’hem estat preparant. És
important que ho fem amb les mans perquè es barreja millor i les galetes queden
molt més bones.
5. Reservem la massa a dins d’un bol.
Seguidament preparem dos trossos de paper film, un corró, la safata de forn amb
paper vegetal o de forn per sobre i un motlle -el motlle que utilitzo és el tap
de la llet de litre i mig- i comencem a fer les galetes.
6. Amb les mans partim la massa per la meitat.
Una d’aquestes meitats la posem sobre un tros de paper film; l’altre tros de
paper el posem per sobre i amb el corró anem aixafant la massa fins que tingui
un centímetre de gruix. Retirem la part de sobre de paper film i amb el motlle
anem fent les galetes. Aquestes les anem disposant a sobre la safata i el paper
de forn i quan la tinguem plena la posem al forn durant 7 minuts. S’ha de tenir
en compte que les galetes no es poden torrar molt al forn; han de quedar més
crues que fetes, ja que quan es retiren del forn s’endureixen i s’acaben de
coure.
7. Mentre estan al forn, repetim l’operació
amb l’altra meitat de massa.
Quan vaig obrir la nevera de l’Òscar, se’m va encendre
la bombeta al veure un paquet de xocolata
negra amb taronja. Vaig decidir desfer aquesta xocolata al microones i
posar-la per sobre. Si es vol, es poden decorar amb tots els tipus de xocolata,
això va al gust de cadascú. Per tal de desfer la xocolata d’una manera
ràpida i sense que es cremi, es convenient posar-hi unes gotes d’aigua al
recipient i controlar el microones.
Espero que proveu aquesta recepta i us agradi
molt. Crec que és molt senzilla i el resultat és francament deliciós. Si teniu
algun dubte o suggeriment, me’l podeu fer arribar a través d’un comentari, i us
respondré encantada! Que vagi de gust!
Bona recepta per començar, no sembla gaire complicada per a un principiant com jo. Ja posaré el resultat quan la faci.
ResponElimina