diumenge, 23 de març del 2014

Galetes d'avellana


Hola a tots!

L’altre dia l’Òscar, un amic,  ens va convidar a dinar a casa seu. Per tal de no anar amb les mans buides (o també pot ser per aprofitar l’ocasió) vaig posar-me a fer unes postres. El problema és que jo sóc de Vic i l’Òscar és de Barcelona, per tant havia de fer uns postres de bon portar i que no necessitessin refrigeració. Finalment i al cap de molta estona rumiant, em vaig decantar per unes galetes d’avellana.

Recepta per a unes 40 galetes:
-150 g de farina
-100  g d’avellanes torrades i picades
-100 g de mantega
-125 g de sucre
-Un toc de canella
-50 g de xocolata negra

1. Per començar a fer aquetes delicioses galetes hem de tenir una bona estona la mantega fora de la nevera per tal que agafi la textura pomada. Aquesta és la textura que obté la mantega quan encara no s’ha desfet del tot i sembla formatge d’untar.

2. Un cop hem aconseguit la mantega pomada podem introduir el sucre a la mantega i començar a barrejar per tal que s’agregui del tot. És important tenir el forn ja a 200º.

3. Les avellanes venen a continuació: jo particularment les compro senceres i les pico a casa abans de introduir-les a la massa. Un cop les he introduït a la massa, abans de barrejar-les, hi afegeix-ho la farina tamisada perquè així evito que surtin grumolls.

4. Quan tenim tots els ingredients a la massa podem començar a barrejar amb les mans fins a aconseguir una massa sòlida, que no s’enganxi al marbre de la cuina ni al recipient on l’hem estat preparant. És important que ho fem amb les mans perquè es barreja millor i les galetes queden molt més bones.

5. Reservem la massa a dins d’un bol. Seguidament preparem dos trossos de paper film, un corró, la safata de forn amb paper vegetal o de forn per sobre i un motlle -el motlle que utilitzo és el tap de la llet de litre i mig- i comencem a fer les galetes.

6. Amb les mans partim la massa per la meitat. Una d’aquestes meitats la posem sobre un tros de paper film; l’altre tros de paper el posem per sobre i amb el corró anem aixafant la massa fins que tingui un centímetre de gruix. Retirem la part de sobre de paper film i amb el motlle anem fent les galetes. Aquestes les anem disposant a sobre la safata i el paper de forn i quan la tinguem plena la posem al forn durant 7 minuts. S’ha de tenir en compte que les galetes no es poden torrar molt al forn; han de quedar més crues que fetes, ja que quan es retiren del forn s’endureixen i s’acaben de coure.

7. Mentre estan al forn, repetim l’operació amb l’altra meitat de massa.

Quan vaig obrir la nevera de l’Òscar, se’m va encendre la bombeta al veure un paquet de xocolata negra amb taronja. Vaig decidir desfer aquesta xocolata al microones i posar-la per sobre. Si es vol, es poden decorar amb tots els tipus de xocolata, això va al gust de cadascú. Per tal de desfer la xocolata d’una manera ràpida i sense que es cremi, es convenient posar-hi unes gotes d’aigua al recipient i controlar el microones. 

Espero que proveu aquesta recepta i us agradi molt. Crec que és molt senzilla i el resultat és francament deliciós. Si teniu algun dubte o suggeriment, me’l podeu fer arribar a través d’un comentari, i us respondré encantada! Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Bona recepta per començar, no sembla gaire complicada per a un principiant com jo. Ja posaré el resultat quan la faci.

    ResponElimina