dilluns, 16 de febrer del 2015

Pollastre a la cervesa




Hola a tots!

Fa molts dies que no actualitzo, però tot i això no he parat de cuinar ni de fer diferents receptes. La que avui us presento és el pollastre a la cervesa. Aquesta recepta me la demana molts cops la Marta perquè a ella li agrada molt. Després de molts mesos insistint perquè fes aquesta recepta vaig accedir, i la veritat és que el resultat va ser excel·lent. Així doncs, després d'aquesta primera experiència amb el pollastre a la cervesa vaig decidir tornar-la a repetir amb els meus pares, i a ells també els va agradar molt!

És una recepta francament fàcil i molt deliciosa, que us pot treure de molts problemes i compromisos, ja que és ideal per a qualsevol ocasió i no deixarà de sorprendre als vostres convidats. Hi podeu posar diferents matisos. Per exemple, la foto de la recepta que avui us presento hi porta també botifarra de trompetes de la mort, que hi aporta un gust diferent, però molt bo a la vegada. 

Ingredients:

- 500 grams de tomàquet triturat en conserva
- 1 pollastre tallat a per a fer guisats o bé pits de pollastre tallats a daus 
- 2 o 3 cebes de figueres
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd italià
- 7 o 8 pastanagues
- 3 llaunes de cervesa rossa (preferiblement marca blanca)
- 3 grans d'all
- Sal, pebre negre, oli d'oliva, llorer i herbes aromàtiques

Ingredients

1. Pelem i tallem a la brunoise (de forma molt fina) les cebes i els dos pebrots. Pel que fa a les pastanagues les pelem i les tallem a rodanxes. Ho reservem.

2. Posem a la cassola oli d'oliva i els alls laminats. Quan aquests estiguin daurats els retirem perquè només volem que agafi gust a l'all (i no pas que es cremin; si ens agraden, podem afegir-los una altra vegada més tard). 

3. Hi afegim la ceba, i quan aquesta estigui daurada hi afegim les pastanagues i els pebrots i deixem que es vagi coent a foc lent. Mentre es van fent les verdures, tallem la resta de pastanagues i ho reservem. 

4. Un cop les hem reservat salpebrem el pollastre i el reservem. Si es vol, podem fregir el pollastre  per tal de marcar la pell. Jo ho he provat de les dues maneres i els dos resultats són excel·lents, així que aquest pas va al gust de cada persona. Si hi afegim botifarra o mandonguilles, ara és el moment de marcar-les a la paella.

5. Quan les verdures estiguin cuites, s'afegeix el tomàquet, l'all i si es vol les herbes aromàtiques (al gust) i el llorer. 



6. Quan el tomàquet estigui integrat, és el moment d'afegir-hi el pollastre, les pastanagues restants i les cerveses (si la olla és petita, d'una en una a mesura que s'evaporin). 

7. Ho deixem coure entre 20-30 minuts (depenent del pollastre) i ho anem remenant de tant en tant.

8. Quan estigui del tot cuit ja ho podem servir.

És un plat molt versàtil, que es guardarà a la nevera uns quants dies i sense perdre gust. És ideal per a menjar de tupper si entre setmana mengem a la feina o a l'escola i també és un plat de diumenge.



Espero que us hagi agradat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada