dimarts, 24 de febrer del 2015

Bunyols de poma amb crema



Bon dia a tots!

Avui us presento un postre molt senzill, molt econòmic i molt ràpid de fer. Es tracta de bunyols de poma amb crema. Aquesta recepta la vaig aprendre a un curs de cuina, i com que em va semblar tan fàcil i tan bona, la vaig fer a casa un parell de dies després. Com podeu suposar, va triomfar contundentment. La part més complexa del postre recau en l'elaboració de la crema (de fet, confesso que no la vaig fer jo, sinó la Marta, que té més mà amb els postres). Si no us atreviu a provar-la, us donaré una bona alternativa.

Ingredients:

  • Per la crema:
-1/2 litre de llet sencera
-125 grams de sucre
-1 cullaradeta de cafè de sucre avainillat
-4 rovells d'ou
-55 grams de farina de blat de moro

  • Pels bunyols:
-3 pomes Fuji o Golden sense cor tallades a rodanxes
-3 ous
-Un raig d'anís o whisky
-250 grams de farina
-Mig sobre de llevat
-Un cullerada sopera de sucre
-Sucre per posar-ne per sobre
-Oli de girasol per fregir

Primer hem de fer la crema, perquè s'ha de mantenir en fred a la nevera. 
1. Posem a una olla el mig litre de llet i els dos sucres; ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Paral·lelament, en un bol posem els quatre rovells d'ous i la farina de blat de moro. Remenem amb força fins que estigui més o menys integrat. 
2. En aquest moment, la llet ja hauria d'haver començat a bullir, així la retirem del foc. Molt a poc a poc, introduïm la llet al bol amb els ous. Cal remenar constantment, vigilant que no se'ns quallin els ous. Ens hauria de quedar una massa líquida sense grumolls. 
3. Quan ho tinguem integrat, ho tornem a posar al foc. És importantíssim remenar sense parar, perquè en aquest moment la massa se'ns ha d'anar formant i ha d'agafar la textura que desitgem (és a dir, cremós).
4. Ho retirem del foc i ho escampem per sobre el marbre, perquè necessita refredar-se de forma natural. Ho hem d'anar barrejant amb una llengua perquè no se'ns enganxi massa. 
5. Quan estigui fred, ho posem en un bol, ho filmem a pell i ho reservem a la nevera.
No és complicat fer la crema pastissera, però hi ha dos punts crítics. El primer d'ells és que no es quallin els ous al contacte amb la llet calenta (i per això ho hem de fer molt a poc a poc). El segon, és que l'excés de grumolls al barrejar ens impedeixin que quedi integrat. Us he dit que us donaria una solució: comprar natilles al supermercat (o preparat per fer-les a casa) o crema catalana. Si és de bona qualitat, seran lo suficientment denses com desitgem. Si us trobeu en que són massa líquides, les podeu espessir amb farina de blat de moro (però poseu-ne molt poc!).

La recepta per la massa és ben senzilla i no presenta cap problema.
1. Primer, hem de tallar les pomes a rodanxes i les hem de reservar a la nevera amb un raig de llimona perquè no s'oxidin.
2. A un bol, posem els ous, la farina, el sucre, el llevat i el licor. Barregem bé perquè s'integri.
3. Posem oli a fregir.
4. Banyem les pomes dins la barreja, procurant que es faci una capa sobre la fruita. Ho posem a fregir.
5. Repetim aquest pas fins que estiguin totes fregides.

Per presentar-ho, jo he optat per imitar un sandvitx. A un plat posem una de les rodanxes de poma, una bona capa de crema i una altra rodanxa de poma. Per sobre, posem un bon grapat de sucre.



Com veieu, és un postre molt ràpid i fàcil de fer. Us ben prometo que està boníssim. La única dificultat està en la crema, però us he ofert bones alternatives. Tot i així, us animo a intentar-ho.

Bon profit!  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada