dimarts, 29 de juliol del 2014

Lioneses de salmó i Philadelphia


Les lioneses o profiteroles són considerades un postres, però en aquest cas jo sempre opto per a fer-les per un aperitiu els dies que la família es reuneix ja que els hi agrada molt. Sempre les faig de salmó fumat i formatge cremós, però aquesta última vegada (tot i que no hi ha la fotografia) les vaig fer de formatge Brie, melmelada de tomàquet i ceba cruixent, les quals també van donar molt bon resultat.
Així doncs us deixo amb aquesta recepta que tant la podeu fer servir per a dolç o salat!







Ingredients:
- 100 grams de mantega o margarina
- 250 grams d'aigua
- 150 grams de farina
- 2 cullerades soperes de sucre
- 3 ous sencers 
- un polsim de sal
- 100 grams de salmó fumat
- Julivert
- 250 grams de formatge cremós

1. Comencem posant l'aigua. la mantega, el sucre i la sal a un pot i l'escalfem fins que arribi a bullir. Mentrestant tamisem la farina i la reservem. Escalfem el foc a 200 graus.

2. Un cop la barreja hagi bullit la retirem del foc, i seguidament hi afegim la farina i remenem fins que la massa no s'enganxi al pot.

3. Anem tirant els ous d'un en un, fins que quedin ben integrats.

4. Posem la massa a una màniga pastissera i anem fent lioneses sobre una plata de forn forrada amb paper vegetal.

5. Posem les lioneses al forn durant 10 minuts, i quan estiguin fetes les deixem refredar.

6. Mentrestant les lioneses es refreden barregem a un bol 100 grams de salmó fumat i un pot de formatge cremós.

7. Quan tinguem les lioneses fredes les partim per la meitat i afegim julivert tallat molt petit a la massa de formatge i salmó. 

8. Acabem de barrejar aquesta massa, i just abans de servir les lioneses les farcim perquè la massa no s'humitegi. 

Espero que us animeu a fer aquesta recepta!!


dijous, 10 de juliol del 2014

Moussaka tradicional grega

Aquest plat que avui us presento és un plat per a fer un dia especial. És apte per a cel·líacs i aporta tots els nutrients necessàris per a convertir-lo en un plat únic acompanyat d'un pica-pica al davant. La Moussaka es pot fer de moltes maneres i canviant l'ingredient principal, però jo he optat per a fer la recepta clàssica, ja que així podria tastar el sabor real. També es diu que es la mes complicada per la feina de picar la carn del xai, tot i així el resultat és tant satisfactòri que de ben segur repetireu aquesta recepta.
En el meu cas em va engrescar a fer-la la Marta, ja que és el seu plat predilecte. Tot i la feinada que vam tenir no em faria res tornar-la a fer per el bon resultat.



Ingredients:
- 1200 grams de xai
-4 albergínies
-1 pebrot vermell
-1 porro o ceba
-8 tomàquets madurs per fer sofregit
-200 grams de formatge feta
-2 iogurts grecs
-2 ous
-1 got de vi
-2 grans d’all
-Oli, sal, pebre negre, canyella, sucre i alfàbrega

1. Tallar les albergínies en rodanxes, posar-les en un plat i espolvorejar-les amb sal. Deixar-ho reposar una hora per tal que perdin el suc amarg. I tallar totes les verdures a daus.


2. Mentrestant les albergínies treuen tot el suc amarg, separar la carn de xai dels seus òssos i  picar ben fineta.



3. Secar les albergínies i posar-les a una safata amb oli d’oliva. Posar-ho al forn durant 20 minuts a 200ºC, fins que estiguin dauradetes i toves. Treure-ho del forn i baixar la potència a 180ªC.
4. A una paella, sofregir el pebrot i el porro (prèviament tallat a trossos petits). Quan ja estigui tou, afegir el xai picat, sal-pebrar i afegir canyella i alfàbrega. Anar removent. Estigui estigui la carn al punt, afegit el got de vi i esperar que s’evapori. Afegir el tomàquet sofregit (amb el sucre) i cuinar a foc lent.

5. Mentre es sofregeix tot, barrejar a un bol els iogurts, els ous i el formatge feta granulat prèviament amb les mans. Reservar a la nevera.
6. A una safata, es munta la moussaka: capa d’albergínia, capa de carn, capa d’albergínia, capa de carn, capa d’albergínia i la barreja del formatge. Es posa una hora al forn a 180ºC. 




Espero que us agradi aquesta fàntastica repecta!

dissabte, 5 de juliol del 2014

Arròs amb pollastre al curri



Fa uns dies van venir unes amigues a casa, i com que feia temps que em demanaven que els cuinés un plat vaig aprofitar la ocasió per a provar l'arròs amb pollastre al curri. A totes elles els agrada molt provar gustos i textures noves. Una d'elles no tolera el picant, així que vaig utilitzar grans de pebre sencers perquè així qui el volgués picant el tingués picant i a qui no li agrada el picant ni el provés! El resultat va ser tot un èxit, no va sobrar gens d'arròs i totes van quedar encantades. 





Ingredients per a 4 persones:
- 200 grams d'arròs bomba
- Una ceba de cuinar
- Curri groc
- Pebre de caiena
- Barreja de 5 pebres
- 4 pits de pollastre sense filetejar
- Llorer
- All
- Cilantre

1. Comencem posant l'arròs a bullir amb una mica de curri groc perquè ja ens agafi el gust segons el nostre gust. Seguidament tallem la ceba i la daurem amb les fulles de llorer, els alls i els pebres. 

2. Tallem a daus els pits de pollastre, perquè així siguin de més bon menjar, i quan la ceba estigui al punt els introduïm amb la ceba.  Quan veiem que el pollastre ja esta al punt hi afegim el curri al nostre gust, em de pensar a provar-ho perquè sinó ens pot quedar massa fort de gust.

3. Un cop l'arròs estigui bullit, l'escorrem i l'afegim amb la resta d'ingredients esperem que tot s'agregui. 

4. Mentrestant la l'arròs i el pollastre s'estiguin barrejant, aprofitem per picar una mica de cilantre per a decorar el plat.

5. Quan estigui tot apunt ho emplatem amb unes fulles de cilantre per sobre, ja que així ens hi donaran un toc àcid. 


Espero que proveu aquesta recepta amb un toc diferent a les nostres espècies habituals.