dijous, 7 d’agost del 2014

Cremós d'alvocat

Ara és una bona època per a preparar cremes i cremosos de diferents fruites i verdures per a disfrutar-los ben freds. M'agrada molt aquest tipus de cuina, ja que és ràpida de fer, molt refrescant i amb molt bona resposta per part de la meva família. Així doncs, l'altre dia a la perruqueria de la mare, el pare estava mirant una revista del cor i va veure una recepta molt estiuenca i va proposar-se fer-la pel blog i aquest n'és el resultat.

Ingredients per a 4 persones:

- 3 alvocats
- 200 grams de brou vegetal
- 2 iogurts grecs
- 1/4 de ceba tendre tallada molt petita
- El suc de mitja llima
- 2 tomàquets pelats, tallats a daus i sense llavors
- Sal, pebre i oli
- Oli de gira-sol
- Mel
- Canyella
- La pela d'una llimona
- Julivert
- Sal gorda

1. El dia anterior posem a un bol l'oli de gira-sol, 4 cullerades de mel i una branca de canyella 5 minuts al microones. Quan aquest temps hagi passat remenem aquest oli i del deixem refredar per colar-lo de les pells de llimona i la canyella.

2. Mentrestant preparem el tomàquet, i quan estigui fred l'afegim a aquest oli sense la pell de llimona i la branca de canyella.

3. Unes hores abans de servir la crema freda pelem els alvocats i reservem el pinyol d'aquests per més endavant. Seguidament els tallem a daus i els posem a un bol amb els iogurts, el caldo i el suc de la llima.


4. A continuació comencem a triturar-ho tot fins que quedi una crema i posem els pinyols dels alvocats (perquè aquest fruit s'oxida molt ràpidament i així ho evitem) i ho tapem amb paper film que toqui la crema perquè no es ressequi i ho reservem a la nevera.


5. Alhora de servir-ho posem la crema a una copa acompanyada d'una mica de tomàquet, un rajolí del seu oli, sal gorda,pebre i una fulla de julivert.

Espero que gaudiu d'aquesta crema d'estiu!