dimarts, 4 de novembre del 2014

Panellets

Aquesta publicació és obligada per a qualsevol blogger català, i és que quan arriba la castanyada tothom es torna boig pels panellets. Cada vegada la gent els torna a fer a casa seva perquè s'ha posat de moda i perquè el preu dels panellets ha augmentat molt.  Tot aquest tema de tornar a cuinar-ho tot casa tal i com feien els nostres avis i àvies s'ha posat de moda, i per la mateixa raó la gent es torna a fer el pa a casa i s'apunta a cursets de cuina. Jo he publicat la recepta dos dies després de la castanyada perquè els vaig fer ahir. Sé que és molt tard però a hores d'ara a casa ja no en queden (perquè veieu lo bons que queden!)


Ingredients per a uns 100 panellets:

- 1kg d'ametlla mòlta
- 800g de sucre
- 600g de patates sense pelar
- 2 o 3 rovells d'ou
- pinyons, ametlla, coco rallat, etc...

1. Es bullen les patates, es pelen i es xafen quan encara estiguin calentes.

2. Es deixen refredar les patates.

3. Un cop estiguin fredes s'hi afegeixen el sucre i l'ametlla mòlta. I es barregen tots aquests ingredients fins a aconseguir una massa homogènia. 

4. Es deixen refredar 24 hores a la nevera perquè  la massa agafi consistència.

5. Per a fer els panellets s'agafa la massa i es fan boletes, després es passen les boletes per  un bol ple de pinyons o els ingredients que volguem i les anem arrebossant fins que aquests ingredients es quedin ben integrats.

6. Es posen els panellets a la safata del forn i si passa el rovell de l'ou amb un pinzell perquè així es brillin quan es posin al forn.

7. I per últim els posem uns 10 minuts al forn a 200 graus.

Com veieu, el resultat no té res a envejar als de les pastisseries que cobren el kilo a 50 euros! És una recepta fàcil, que ve de gust fer amb família i els resultats de la qual són molt bons. 
Espero us animeu a fer aquesta recepta! Si la feu, repetireu l'any que ve!