dimecres, 8 d’octubre del 2014

Steak tàrtar




Bon dimecres a tots!

Avui us proposo la recepta de l'Steak tàrtar adaptada a casa nostra, i dic adaptada perquè en aquesta ocasió he provat de no tallar la carn tan petita com recomanen tots els xefs, i optar per uns daus una mica més grossos. No us penseu que són molt grossos simplement no he acabat de picar la carn amb el ganivet.  Per tal d'acompanyar a l'Steak he fet una salsa a base de mostassa i anxoves per així donar-hi un toc salat i amargant. 
Com molt bé sabeu l'Steak tàrtar s'ha fet molt famós en aquests últims anys, i la veritat es que molts cuiners s'han atrevit a adaptar-lo a altres carns i peixos per tal de provar unes noves textures que ens sorprenen gratament a tots nosaltres. Jo avui he optat per la recepta clàssica amb carn de vedella, però algun altre dia publicaré una recepta d'un tàrtar de peix!





Ingredients per a 2 persones:

- 240 grams de bistec de vedella per fer-ne filets
- 2 rovells d'ou
- 4 anxoves
- 2 culleradetes de mostassa en gra
- 2 olives
- 1 raig d'oli de gira-sol
- sal
- pebre negre
- tàperes envinagrades

1. El dia anterior a menjar-se l'Steak aprofitem per a començar a fer la salsa. En un bol hi posem la mostassa, un grapadet de tàperes, les anxoves, les olives i l'oli de gira-sol.Ho tapem amb film transparent fins el dia següent.

2. Ens disposem a tallar la carn a dauets molt petits, un cop haguem picat la carn la posem a un motlle rodó (es pot fer amb una ampolla d'aigua de 1,5 litres tal i com us vaig ensenyar al timbal de salmó fumat i guacamole) per tal de formar un timbal amb la carn i fer una més bona presentació.

3. Agafem la batedora i triturem els ingredients i l'oli que tenim al bol per tal de formar la salsa. 

4. Posem el rovell d'ou a sobre la carn i ho decorem amb una mica de salsa i unes quantes tàperes.




Espero que us agradi i que us animeu a fer-la.